Abonneer ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe spannende en leuke artikelen
Related Products

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

Pleasure Boost Oil - Sitre

The Oh Collective - Turn Me On | Massagekaars & Gua Sha Steen | Vetiver & Bergamot

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

G-spot & Clitoris Vibrator - Kit | The Oh Collective

De fases van het orgasme

De fases van het orgasme - Yonifyer

Het orgasme, het hoogtepunt dat wordt bereikt tijdens het ervaren van seksuele prikkels, een ontlading van seksuele spanning in je lichaam. Een euforisch, warm gevoel dat door je hele lichaam voelbaar is. Voor veel mensen is het een belangrijk einddoel van de seks. En hoewel het bij mannen sneller werkt als bij vrouwen zijn er verschillende fases van opwinding en samen vormen ze de opwindingscurve.

 

Fases van het orgasme - 1. het verlangen

1. Verlangen

Dit is de eerste fase. In deze fase gaat het over het zin (gaan) hebben in seks. Je lichaam wordt blootgesteld aan seksuele prikkels die kunnen leiden tot opwinding. Dit is een wat meer individuele fase, die zich vooral in het eigen hoofd afspelen.

 

Fases van het ograsme - 2. de opwinding

2. Opwinding

Nu het verlangen er is, en de prikkels zijn omgezet naar opwinding, kan dit voelbaar worden in de genitaliën zones. Er vindt meer interactie plaats met je sekspartner en de seksuele opwinding neemt nog meer toe. In deze fase wordt ook de penis stijf, de vagina nat en gaat de hartslag van beide omhoog. Je lichaam wordt als het ware klaargemaakt voor de seksuele activiteit.

 

Fases van het orgasme - 3. plateau fase

3. Plateau

Na opwinding, volgt de plateau fase. Dit is de fase die meestal gebeurt tijdens de seks, de grote opwinding en opgebouwde spanning die zich nog verder opbouwt, waardoor een orgasme geprikkeld kan worden. Dit is ook de fase die het langst duurt. Je lichaam heeft hogere niveaus van spiersamentrekking en doorbloeding als gevolg van de stijging van seksuele spanning.  

 

Fases van het orgasme - 4. het orgasme

4. Het orgasme

Bij voldoende prikkels laat het lichaam uiteindelijk alle opgebouwde prikkels in een expensieve ontlading van spanning  los, waarbij alle spieren samentrekken en er een heerlijk gevoel vrij komt: het orgasme. Het orgasme komt plotseling en onvrijwillig op wanneer de stimulatie zijn hoogste intensiteit bereikt heeft. En helaas is dit de kortste fase van de cyclus, slechts maar een paar seconde. Hoe oneerlijk!

Fases van het orgasme - 5. het herstel

5. Herstel

Na het orgasme volgt een herstel fase. Hierin ontspannen alle spieren zich waardoor het hele lichaam weer kan ontspannen en wordt de hartslag weer normaal. Voor vrouwen duurt die periode van herstel korter dan voor mannen, waardoor vrouwen vaak al eerder fysiek klaar zijn voor ronde twee!


In deze afbeelding zie je het verloop:

Fases van het orgasme - opwindingscurve

Uit onderzoek is gebleken dat het verlangen niet altijd zomaar ontstaat, maar dat er meestal een seksuele prikkel voor nodig is om dit verlangen op te wekken.

Herken je jezelf in bovenstaande afbeelding en doorloop jij alle fases altijd?

Bespreek met je partner of er een verschil in zit hoe jullie de verschillende fases doorlopen. Wellicht heeft een van jullie een fase waar meer aandacht besteed aan kan worden, zodat beide aan hun trekken komen. Maak het bespreekbaar.

 

 

Bonnen:


https://www.vaud.nl/klaarkomen/
https://www.bedmanieren.nl/educatie/2018/fasen-van-seks/
https://verkenjegeest.com/de-seksuele-responscyclus/

 

Reacties
Laat een reactie achter
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kan bij naam 'anoniem' invullen als je anoniem wilt reageren.