Abonneer ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe spannende en leuke artikelen
Related Products

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

Pleasure Boost Oil - Sitre

The Oh Collective - Turn Me On | Massagekaars & Gua Sha Steen | Vetiver & Bergamot

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

G-spot & Clitoris Vibrator - Kit | The Oh Collective

Hoe groot is de kans dat je poept tijdens anale seks?

Hoe groot is de kans dat je poept tijdens anale seks? - Yonifyer

Laten we gelijk met de billen bloot gaan (pun intended) en het hebben over een onderwerp waar veel mensen zich stiekem wel eens zorgen over maken: poepen tijdens anale seks. Je hebt vast wel eens gehoord van horrorverhalen waarbij er iets misging tijdens de daad, en je vraagt je misschien af hoe groot de kans eigenlijk is dat dit jou overkomt. Geen zorgen, ik ga je niet alleen geruststellen (of waarschuwen), maar ook wat tips geven om eventuele ongemakkelijke situaties te voorkomen. Dus laten we onze kennis opfrissen en ons klaarmaken voor een reis door het achterwerk!


Hoe werkt ons spijsverteringsysteem?

Allereerst moeten we begrijpen hoe ons spijsverteringssysteem werkt. Voedsel wordt verteerd in onze maag en darmen, waarbij afvalstoffen worden geproduceerd die uiteindelijk ons lichaam verlaten als ontlasting. Het laatste gedeelte van de dikke darm, ook wel bekend als het rectum, fungeert als een soort opslagplaats voor ontlasting voordat het ons lichaam verlaat via de anus.

 

Tijdens anale seks kan er druk worden uitgeoefend op het rectum en kan er dus potentieel ontlasting vrijkomen. Echter, dit betekent niet automatisch dat iedereen die aan anale seks doet hiermee te maken krijgt.

spijsvertering-lichaam-anatomieDe kans op poep tijdens anale seks is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

anal-shower-hueman

 1. Voorbereiding:

  Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen voor goede hygiëne voorafgaand aan anale seks. Dit kan onder andere bestaan uit een douche of het gebruik van een anaaldouche. Door het rectum goed schoon te maken, verklein je de kans op ongewenste verrassingen.

  gezonde-voeding
 2. Voeding:

  Wat je eet heeft invloed op je spijsvertering en daarmee ook op je ontlasting. Om de kans op poep tijdens anale seks te verminderen, kun je ervoor zorgen dat je maaltijden licht verteerbaar zijn en voldoende vezels bevatten. Vezelrijke voedingsmiddelen helpen namelijk bij een goede stoelgang en kunnen ervoor zorgen dat er minder ontlasting in het rectum aanwezig is.

  romantische-sfeer-kaarslicht-ontspannen
 3. Ontspanning:

  Anale seks vereist ontspanning van de sluitspier rondom de anus. Als je gespannen bent, kan dit leiden tot krampachtige spieren en vergroot de kans op onbedoeld ontlasten. Zorg dus voor een ontspannen sfeer en neem de tijd om elkaar op te warmen voordat je overgaat tot anale penetratie. Om beter te kunnen ontspannen kan het helpen om van te voren een vibrerend/verwarmende anaal speeltje te gebruiken. De vibraties of warmte helpen de kringspieren beter te ontspannen. 

  natuurlijk-glijmiddel-waterbasis-aia
 4. Glijmiddel:

  Een goede smering is essentieel bij anale seks om wrijving te verminderen en eventuele schade aan het weefsel te voorkomen. Het gebruik van voldoende glijmiddel kan helpen om alles soepeler te laten verlopen en minimaliseert zo ook de kans op ongelukjes.

 

Hoe verklein je de kans op ontlasting tijdens anale seks? 

Een veel voorkomende angst is dat er ontlasting kan vrijkomen tijdens anale seks. Dus hoe verklein je de kans dat dit gebeurt? 

Maak je geen zorgen! Met de juiste voorbereiding en kennis kun je de kans op dit ongemakkelijke moment minimaliseren. Hier een aantal tips en trucs om ervoor te zorgen dat jij en je partner zich comfortabel voelen tijdens anale seks.

 1. Reiniging is essentieel

  Een goede hygiëne is cruciaal als het gaat om anale seks. Voordat jullie aan de slag gaan, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het rectum schoon is. Dit kun je doen door voorafgaand aan de daad een grondige reiniging uit te voeren.

  Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een anaaldouche of een milde zeep met lauw water. Wil je meer weten over hoe je zo'n anaaldouche gebruikt? Lees dan ook deze blog. Zorg ervoor dat je niet te hard spoelt, anders kan het slijmvlies irriteren. En dames, vergeet niet om altijd van voor naar achteren te wassen om infecties te voorkomen!

 2. Dieet speelt een rol

  Wat we in ons lichaam stoppen heeft invloed op wat eruit komt, toch? Hetzelfde geldt voor ontlasting tijdens anale seks. Als je de kans wilt verkleinen dat er iets ongewensts gebeurt, is het belangrijk om op je dieet te letten.

  Probeer voedingsmiddelen te vermijden die de stoelgang stimuleren, zoals vet eten, pittig eten, koffie en alcohol. Voorkom ook eten of kruiden dat gas kan veroorzaken. Een vezelrijk dieet kan daarentegen helpen om de stoelgang regelmatig en voorspelbaar te houden. Dus eet je groenten en fruit, jongens en meisjes!

 3.  Ontspanning is de sleutel

  Tijdens anale seks is ontspanning van groot belang. Als jij of je partner gespannen zijn, kan dit leiden tot ongemak en mogelijk ook tot het vrijkomen van ontlasting.

  Neem de tijd om elkaar op te warmen met voldoende voorspel. Gebruik glijmiddel om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. En vergeet niet om rustig aan te doen! Forceer niets en luister naar elkaars signalen.

 4. Kies de juiste positie

  De keuze van de juiste positie kan een wereld van verschil maken als het gaat om anale seks zonder ongewenste verrassingen. Sommige posities kunnen ervoor zorgen dat er minder druk wordt uitgeoefend op het rectum, waardoor de kans op ontlasting wordt verkleind.

  Probeer bijvoorbeeld eens de zijwaartse lepelpositie of laat je partner achterover leunen terwijl jij bovenop zit. Experimenteer samen en ontdek wat voor jullie allebei comfortabel aanvoelt.

 5. Beperkte penetratie

  Hoe dieper en sneller je partner jouw anus penetreert, hoe groter de kans is dat er wat ontlasting mee naar buiten komt. Doe het dus vooral voorzichtig en niet te diep, dan is het goed mogelijk dat de vrijpartij schoon verloopt.

 6. Van tevoren naar het toilet gaan

  Om de kans op ontlasting te verkleinen, is het slim om van tevoren naar het toilet te gaan. Hoe minder er in je darmen zit, hoe kleiner de kans is dat er ontlasting meekomt. Spoel daarna wel even het rectum schoon met bijvoorbeeld een anaal douche. 

 7. Wees voorbereid

  Soms kunnen dingen toch anders lopen dan gepland, hoe goed je ook voorbereid bent. Het kan daarom geen kwaad om wat extra maatregelen te nemen, voor het geval dat er toch ontlasting vrijkomt tijdens anale seks.

  Leg bijvoorbeeld een handdoek of een paar oude lakens op het bed om eventuele ongelukjes op te vangen. En zorg ervoor dat je altijd wat vochtige doekjes of tissues binnen handbereik hebt om snel en discreet schoon te maken.

 

shamefull-face-crying

Wat als er toch wat ontlasting meekomt tijdens de anale seks?

Laten we het onderwerp eens bespreken waar velen zich misschien een beetje ongemakkelijk bij voelen - wat gebeurt er als er tijdens de anale seks per ongeluk wat ontlasting vrijkomt? Ja, ik zei het, poep. We gaan het gewoon rechtstreeks bespreken, want laten we eerlijk zijn, het is iets dat kan gebeuren en we moeten er open over kunnen praten.

Laten we dus even kijken naar de mogelijke scenario's en hoe je ermee om kunt gaan als er per ongeluk wat ontlasting vrijkomt tijdens anale seks.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat onze darmen een complex systeem zijn dat afvalstoffen produceert. Soms kan er nog wat achterblijven in de endeldarm, zelfs na een stoelgang. Dit betekent dat er altijd een kleine kans bestaat dat er wat ontlasting vrijkomt tijdens penetratie. Maar maak je geen zorgen, dit hoeft niet het einde van de wereld te betekenen!

 

 1. Communicatie is essentieel: Praat met je partner

  Open communicatie met je partner is cruciaal bij elke vorm van seksueel contact. Als jullie beiden open en eerlijk zijn over jullie verwachtingen, zorgen en grenzen, kunnen jullie samen een oplossing vinden. Stel jezelf gerust dat het normaal is en dat jullie er samen doorheen kunnen komen.

 2. Voorbereiding is de sleutel: Reiniging vooraf

  Als je je zorgen maakt over mogelijke ontlasting, kun je van tevoren een beetje extra aandacht besteden aan het reinigen van je endeldarm. Dit kan door middel van een anale douche of door voorzichtig gebruik te maken van water en milde zeep. Let op: overdrijf niet! Een grondige reiniging kan juist averechts werken en de darmflora verstoren.

 3. Gebruik bescherming: Condooms en glijmiddel

  Het gebruik van condooms tijdens anale seks kan niet alleen helpen bij het voorkomen van SOA's, maar ook bij het minimaliseren van eventuele rommel. Daarnaast kan voldoende glijmiddel op waterbasis de wrijving verminderen en het risico op schuren of scheuren verminderen.

 4. Wees flexibel: Accepteer dat dingen soms anders lopen

  Seks is geen perfect gescripte film - het is puur menselijk en soms onvoorspelbaar. Als er toch wat ontlasting vrijkomt, probeer dan kalm te blijven en bespreek met je partner hoe jullie verder willen gaan. Het kan zijn dat jullie willen stoppen en later doorgaan, of misschien willen jullie gewoon doorgaan met andere vormen van seksueel plezier.

 5. Hygiëne en schoonmaken: Het is normaal.

  Laten we eerlijk zijn, ons lichaam doet soms rare dingen. Het vrijkomen van wat ontlasting tijdens anale seks kan gênant zijn, maar het is volkomen normaal. Zorg ervoor dat je een handdoek of babydoekjes bij de hand hebt om eventuele rommel snel en discreet op te ruimen.

 6. Humor helpt: Lach erom!

  Het allerbelangrijkste is om te onthouden dat seks leuk moet zijn. Ja, er kunnen ongemakkelijke momenten zijn, maar vergeet niet om af en toe een grapje te maken en de situatie met een lach te benaderen. Seks draait tenslotte om plezier en intimiteit!

 

Conclusie: moet ik bang zijn voor poep tijdens anale seks?

Het antwoord is niet eenduidig, aangezien dit afhankelijk is van verschillende factoren. Maar door goede voorbereiding, goede communicatie met je partner en het nemen van de nodige hygiënische maatregelen kun je deze kans aanzienlijk verkleinen.

 

En laten we eerlijk zijn, ongelukjes kunnen gebeuren, zelfs als je alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen. Het is belangrijk om hiermee om te gaan met begrip en empathie. Als het gebeurt, probeer dan kalm te blijven en neem de tijd om de situatie op een respectvolle manier op te lossen.

 

Onthoud altijd dat seks in welke vorm dan ook iets intiems is tussen twee (of meer) volwassenen die ermee instemmen. Zolang er respect, wederzijdse toestemming en openheid is binnen de relatie of ontmoeting, kan anale seks een spannend avontuur zijn waarbij plezier centraal staat.

 

Als anale seks niet jouw ding is of als je angstig bent voor mogelijke rommel (want die kans is er dus), is het volkomen begrijpelijk om ervoor te kiezen dit niet te doen.

 

Onthoud dat elk lichaam anders reageert en dat iedereen andere persoonlijke ervaringen heeft. Het bespreken van deze onderwerpen helpt ons allemaal om meer openheid en begrip te creëren rondom seksualiteit.

 

Dus, als er ooit toch wat ontlasting meekomt tijdens de anale seks, onthoud dan dat het geen ramp is! Met communicatie, voorbereiding, flexibiliteit en humor kun je samen met je partner deze situatie overwinnen en verder gaan met plezierige intieme momenten. 

 

Dus, lieve lezers, nu hebben jullie een aantal tips en trucs in handen om de kans op ontlasting tijdens anale seks te verkleinen. Onthoud dat ieder lichaam anders is en dat het belangrijk is om naar elkaar te luisteren en rekening te houden met elkaars grenzen. Blijf veilig, geniet van elkaar en laat die glimlach op jullie gezichten stralen!

 


Wil je meer tips over anale seks? Lees dan deze blog. 

Hebben jullie ooit een ongelukje gehad tijdens anale seks? Deel je ervaring en vertel hoe jullie hiermee omgingen!

Reacties
Laat een reactie achter
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kan bij naam 'anoniem' invullen als je anoniem wilt reageren.