Abonneer ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe spannende en leuke artikelen
Related Products

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

Pleasure Boost Oil - Sitre

The Oh Collective - Turn Me On | Massagekaars & Gua Sha Steen | Vetiver & Bergamot

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

G-spot & Clitoris Vibrator - Kit | The Oh Collective

5 dingen die je NOOIT moet doen na het seksen

5 dingen die je NOOIT moet doen na het seksen - Yonifyer

Heerlijkk na een hete vrijpartij nog even in elkaars armen blijven liggen en liever niet meer het bed uitkomen? Klinkt als een goed idee hè, maar toch kun je dit beter niet doen. Hier een paar dingen die je NOOIT (maar dan ook nooit) na de seks moet doen om je lady parts zo gezond mogelijk te houden!

 


Plas na de Seks

1. Het plassen na de seks overslaan

Deze kennen we vast al allemaal, maar doen we niet altijd. Je ligt namelijk zo lekker in dat warme bedje en je hebt absoluut geen zin om eruit te gaan. Toch is dit wel verstandig. Tijdens het vrijen kunnen er namelijk bacteriën van het mannelijke geslachtsdeel in de vagina terecht komen. En dit kan leiden tot een blaasontsteking of voor andere vervelende infecties en dat is not fun. Door binnen een uur een bezoekje aan het toilet te brengen en deze penis bacteriën te lozen, voorkom je dit. Daarna kan je weer heerlijk tegen je lover aankruipen in bed.

 

 

zeep

2. Jezelf wassen

Heb je na de seks de dringende urgentie om die va-jay-jay van je schoon te maken? Niet doen. Ten eerste is het niet nodig, want de vagina is een zelfreinigend orgaan. Ten tweede kan het wassen van de vagina leiden tot een allergische reactie van de huid, omdat de huid anders reageert door het vrijen. Het gebruiken van zeep is al helemaal af te raden. Dit droogt namelijk de vagina uit en verstoort zo de pH-waarde, waardoor de kans op een schimmelinfectie groter wordt. En dat is echt niet chill. Mocht je toch heel graag iets willen doen, neem dan een douche en gebruik alleen water!

 

 

 

sexy lingerie

3. In je sexy ondergoed inslaap vallen

Dat sexy slipje dat nu ergens op de grond ligt? Laat die maar lekker liggen. De meeste lingerie wordt namelijk gemaakt van synthetische stoffen zoals nylon of polyester. Dit zijn stoffen die vaak niet goed lucht door laten, waardoor zweet en bacteriën blijven plakken. Bah. Door deze dus weer aan te doen na de seks, kan zorgen voor een infectie. Slaap dus liever in je naakie of in een katoenen onderbroek.

 

 

 

intieme vochtige doekjes

4. Vochtige doekjes gebruiken

Het klinkt als het perfecte idee om na de seks even makkelijk zo’n vochtig doekje erlangs te halen. Toch is het verreweg van perfect. Deze doekjes bevatten namelijk allemaal chemische stofjes zoals alcohol, oliën en parfum die kunnen zorgen voor irritatie van de huid. De huid van de vagina kan dan rood worden, gaan zwellen en gaan jeuken. Zeker als je hier gevoelig voor bent. Wil je jezelf wassen? Gebruik dan alleen water.

 

 

 

hottub

5. Het bubbelbad induiken

Ook dit klinkt als zo’n goed idee, maar is het helaas niet.  Door seksuele stimulatie zwelt je va-jay-jay op waardoor je een grotere kans hebt op een besmetting. Als je dan ook nog eens met je lover in een warm bad duikt, wordt je bloot gesteld aan de bacteriën van zijn huid. Uit onderzoek is getoond dat je bij langdurige blootstelling aan warm water het de antibacteriële werking van de huid vermindert.


En wat moet je dus wel doen na de seks?

Een goed glas water drinken. Een seks partijtje kan soms een hele workout zijn, waardoor je zweet en dus vocht verliest. Het is daarom verstandig om het verloren vocht weer aan te vullen, zeker als je daarna gaat slapen!


Bronnen:
Womanshealth
Flair
Beautify
Reacties
Laat een reactie achter
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kan bij naam 'anoniem' invullen als je anoniem wilt reageren.