Abonneer ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe spannende en leuke artikelen
Related Products

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

Pleasure Boost Oil - Sitre

The Oh Collective - Turn Me On | Massagekaars & Gua Sha Steen | Vetiver & Bergamot

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

G-spot & Clitoris Vibrator - Kit | The Oh Collective

Moeite met klaarkomen? De beste tips voor vrouwen

0 comments

Moeite met klaarkomen? De beste tips voor vrouwen - Yonifyer

“Ik kan niet klaarkomen”, is een veel gehoorde klacht bij vrouwen. Hoewel er ook vrouwen zijn die wel makkelijk klaar kunnen komen, komt de meerderheid van de vrouwen maar heel af toe klaar of zelfs nooit.

Vind je het vervelend dat jij nooit klaar komt en wil je opzoek gaan naar de oorzaak hiervan? Lees dan verder. 

 

Hoe ontstaat het orgasme?

Als je achter de oorzaak wilt komen van jou moeilijk klaar komen, is het eerst belangrijk om te weten hoe het orgasme ontstaat. Wil je hier uitgebreide informatie over? Lees dan eerst onze blog over “De Fases van het Orgasme”.

Even kort samengevat is opwinding een belangrijk deel bij het krijgen van een orgasme. Iedere vrouw kan van iets anders opgewonden raken, maar denk hierbij aan: zoenen, strelen, voorspel en misschien wel erotische gedachtes en fantasieën. 

Zonder opwinding, geen orgasme.
Opwinding zorgt er namelijk voor dat je bloed sneller gaat stromen, je vagina vochtiger wordt en dat de binnenste schaamlippen en de clitoris opzwellen. De opwinding kan nog hoger oplopen door de clitoris te stimuleren. In het algemeen geld dat als de clitoris lang genoeg onafgebroken gestimuleerd wordt, dat je uiteindelijk een orgasme moet kunnen krijgen! Het orgasme ontstaat namelijk wanneer de stimulatie en opwinding zijn hoogste intensiteit bereikt heeft.

 

 

Het gaat dus allemaal om de clit!

Het is daarom ook handig, dat je goed begrijpt hoe de clitoris werkt. Ze is namelijk groter dan de meeste denken, want ze is meer dan alleen dat roze gevoelige bobbeltje boven je plasgaatje. Het grootste deel van de klitteraar bevindt zich namelijk vanbinnen. De G-spot is niet het geheime plekje wat men denkt, maar is niets meer dan een onderdeel van het inwendige deel van de clitoris. Om precies te zijn is het de achterkant van de clitoris die om de vaginawand heen zit en gestimuleerd kan worden aan de binnenkant van de vagina. Of je nu dus je hoogtepunt bereikt via clitorale stimulatie of penetratie, het komt uiteindelijk allemaal op het zelfde neer. Wel kunnen de orgasmes anders voelen, doordat ze via andere plekken gestimuleerd worden. 

 

Stijf worden

Zoals we zeiden zwelt de clitoris dus op bij opwinding. Je kunt dit vergelijken met het stijf worden van de penis. Je clit bestaat namelijk uit het zelfde sponsachtige weefsel als de penis en vult zich bij opwinding op met bloed waardoor die opzwelt. Je clitoris wordt dan ook iets groter, waardoor alles daar beneden gevoeliger wordt. Een man kan zonder stijf worden ook niet klaarkomen, dus het is belangrijk dat de clitoris voldoende stimulatie krijgt!

 

Hoe stimuleer je de clitoris?

Je kunt de clitoris extern stimuleren, dus door over dat gevoelige knobbeltje te wrijven, maar je kunt de clitoris ook intern stimuleren door penetratie of vingerwerk. Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat het hierbij niet gaat om harde en diepe penetratie! Alle zenuwuiteindes liggen namelijk in de clitoris en die ligt zowat aan het begin van de vaginaopening (op zo’n 2,5 cm afstand), aan de zijde van de buik. De ligging kan per vrouw verschillen. Bij de ene vrouw is dit misschien juist dichterbij en bij de andere vrouw verder weg. Hoe korter de afstand, hoe makkelijk het moet zijn om een orgasme te kunnen krijgen. Hoe de jouwe is uitgevallen dat hebben we helaas niet in de hand, dit is bepaald door moedernatuur. Het kan dus even duren voordat je ondervind wat ze ligt en wat lekker voor haar is. Neem je tijd om lekker te experimenteren en haar beter te leren kennen. 

Bij het krijgen van een orgasme is het dus cruciaal dat er genoeg opwinding is en dat de clitoris een tijdje onafgebroken gestimuleerd wordt. Het is dus “all about the clit!” Nouja…voor een groot deel dan.

 

Oorzaken van het niet krijgen van een orgasme

Natuurlijk spelen ook andere factoren een belangrijke rol bij het krijgen van een orgasme. Bekijk het lijstje hieronder en vraag jezelf af of het aan één van deze factoren kan liggen:

 • Te kort aan voorspel 
 • Jij en je lover verwachten dat je kunt klaarkomen door alleen penetratie zonder het stimuleren van de clitoris 
 • Je vind de stimulatie van de clitoris niet prettig voelen
 • Je hebt negatieve gedachtes die met seks te maken hebben 
 • Last van schaamte 
 • Je voelt je onzeker in bed en misschien wel onaantrekkelijk 
 • Je weet niet hoe je lichaam werkt 
 • Je kunt je niet goed concentreren op je lustgevoelens en bent snel afgeleid 
 • Je hebt te veel gedachtes, zorgen of problemen aan je hoofd 
 • Last van stress en spanning, waardoor je je niet volledig kunt ontspannen en laten gaat
 • Relatie problemen 

 

Naast het stimuleren van de clitoris speelt dus je mood en mind een grote rol. Als je je niet op je gemak voelt, je niet kunt ontspannen, je jezelf niet los kan maken van gedachtes in je hoofd en je dus niet kan concentreren op lustgevoelens…dan wordt het krijgen van een orgasme moeilijk. Deze oorzaken kunnen er namelijk voor zorgen dat jij nooit genoeg opwinding ervaart waardoor je, je clitoris nooit “orgasme ready” kunt krijgen. 

 

Tips om te kunnen klaarkomen:

1. Het leren om een orgasme te krijgen, begint allemaal met masturberen!

Als je zelf niet weet wat je lekker vindt, dan weet je partner dit al helemaal niet. Ga experimenteren, leer je lichaam beter kennen en ondervind waar het voor jou lekker voelt en welke stimulatie voor jou fijn voelt. Voor sommige vrouwen voelt het bijvoorbeeld fijner om rondom de clitoris te stimuleren in plaats van precies erop. Dit voelt vaak te intens, waardoor je niet lang genoeg gestimuleerd kan worden. De G-spot (interne deel van clitoris) ligt dus aan het begin van de vagina aan de kant van de buik. Je vind haar door je vinger er een stukje in te haken en de “kom hier” beweging te maken. Ze voelt een beetje ribbelig en sponsachtig aan. Vind je het moeilijk om haar te vinden en dit zelf te doen? Bekijk dan eens onze G-spot vibrators. Deze zijn gemaakt om beter jou gevoelige plekje te raken en intern te stimuleren. 

 

2. Communiceer met je hubby 

Nu je dus zelf weet wat je lekker vindt, is het belangrijk dit naar je partner te communiceren. Communication is key! In dit geval is communicatie missen wel de sleutel tot jouw orgasme! Leg hem uit wat je lekker vind en waar het voor jou fijn voelt! Doe eens gek en laat hem zien hoe je het doet, dit kan ook nog eens super erotisch zijn als je partner jou zo ziet genieten. En hij leert er gelijk van.

 

3. Help je zelf een handje 

We snappen dat je partner soms druk bezig is met stoten en hij niet drie dingen tegelijk kan doen. Er zijn veel standjes waarbij je zelf makkelijk bij je clitoris kan om haar extra te stimuleren. Dit kan met de hand, maar ook met de hulp van een sextoy. Bekijk hier welke toys vaak als extra stimulatie worden gebuikt tijdens de seks. 

 

4. Voel je sexy! 

Wees lief voor je mind en body. Als je dit moeilijk vind kan het helpen om je van te voren even op te tutten en een sexy lingerie setje aan te trekken. Je partner vind je hoe dan ook het mooiste beest van deze aarde, anders zou die niet met je zijn! 

 

5. Zorg voor de juiste mood!

Ja, zorg ervoor dat je in de juiste stemming bent en dat je, je ontspannen voelt. Doe van te voren iets om uit je hoofd te komen zodat je tijdens de seks volledig open kan staan voor alle seksuele prikkels. 

 

6. Ga opzoek naar seksuele fantasieën

Ga na of je misschien wel seksuele fantasie en gedachtes hebt die je kunnen helpen om extra in de mood te komen. Voor sommige helpt het om van te voren een erotisch boek te lezen of samen naar een erotisch filmpje te kijken. Daar is helemaal niks mis mee!

 

7. Train je bekkembodemspier 

Door deze spieren te trainen, met behulp van kegels kun je de kans op een (dubbel) orgasme verhogen! Bekijk onze kegelballen.

 

8. Set het krijgen van een orgasme niet als doel

Als je te gefocust raakt op het feit dat je moet klaarkomen dan werkt dit averechts. Ontdek wat je fijn vind zonder jezelf te pushen om klaar moeten komen. Focus je inplaats daarvan op het gene wat je voelt en geniet daarvan.

 

9. Probeer nieuwe standjes

Er bestaan heel veel standjes, waarbij de kans op het krijgen van een orgasme vergoot wordt. Dit komt doordat in deze standjes de penis in een bepaalde hoek beter de G-spot kan bereiken. Probeer verschillende standjes, voel welke extra lekker voelen en onthoud deze. 

 

10. Wees egoïstischer in bed

Veel vrouwen hebben namelijk de neiging om zich meer bezig te houden met hun partner als met hunzelf. Ze vragen zich constant af: Doe ik het wel goed? Voelt het wel lekker voor hem? Duurt het niet lang? Laten we voorspel maar snel doen want hij wilt seksen? Laat dat!! En denk aan jezelf. Wat vind jij lekker? En hoe wil jij het doen? 

Reacties

No comments

Laat een reactie achter
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kan bij naam 'anoniem' invullen als je anoniem wilt reageren.