Abonneer ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe spannende en leuke artikelen
Related Products

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

Pleasure Boost Oil - Sitre

The Oh Collective - Turn Me On | Massagekaars & Gua Sha Steen | Vetiver & Bergamot

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

G-spot & Clitoris Vibrator - Kit | The Oh Collective

De relatie tussen ADHD en seksuele problemen | ADHD tips

0 comments

De relatie tussen ADHD en seksuele problemen | ADHD tips - Yonifyer

ADHD is een term die we vaak horen als kinderen en/of volwassenen moeite hebben met concentreren of als ze erg druk zijn. Echter wordt er eigenlijk nooit gesproken over ADHD en intimiteit, terwijl seksuele problemen veel voorkomen bij volwassenen met AD(H)D. 

 

Seksuele problemen door AD(H)D

Niet tot een orgasme komen

 

Als je weet dat mensen met ADHD zich moeilijk kunnen concentreren kun je je misschien al voorstellen wat voor gevolgen ADHD kan hebben op je seksleven! Als je moeilijk je aandacht bij een taak kan houden dan zal dit ook zo zijn tijdens de seks. Het kan zelfs zo zijn dat, door de verhoogde kans om afgeleid te worden, het moeilijk is om tot een orgasme te komen. 

Zoals je in onze vorige blog kon lezen, heb je opwinding nodig om tot een orgasme te kunnen komen. Om tot een orgasme te komen heb je opwinding nodig en opwinding ontstaat door seksuele prikkels. Je hebt dus de volledige aandacht nodig op de seksuele prikkels die je ervaart om tot een knallend orgasme te komen. Als er dus veel andere dingen door je hoofd spoken...dan wordt het knap lastig om tot een orgasme te kunnen komen en dt is natuurlijk super frusterend! Bij mannen kan het er ook voor zorgen, dat hij zijn erectie niet tot stand kan houden en dus niet de daad kan afmaken

 

Verveling in de slaapkamer

Iemand met ADHD heeft vaak veel prikkels nodig om de aandacht bij een taak te houden. Het snel afgeleid worden valt mee…als er voldoende prikkels zijn om de aandacht bij te houden. 

Dit boven genoemde kan weer leiden tot andere problemen… namelijk dat iemand met ADHD meer, hele andere of nieuwe prikkels nodig heeft om niet uitgekeken te raken tijdens de relatie of tijdens de seksuele activiteit. Daarom zijn mensen met ADHD vaak meer experimenteel op seksueel gebied of vinden ze de seks snel te saai worden. Trek je een partner met dezelfde experimentele intense? Dan zit je goed. Zo niet? Dan kan dit gaan botsen. Hoewel mensen met ADHD over het algemeen vaker zin in seks hebben, kan het gevolg van soms te veel prikels er weer voor zorgen dat er minder ruimte is voor seksuele behoeftes. 

 

Niet goed genoeg kunnen ontspannen

Naast aandachtsproblemen is hyperactiviteit ook één van de kernsymptomen van ADHD. Je ziet daarom vaak dat mensen met ADHD druk zijn en impulsief. Ook kan deze hyperactiviteit ervoor zorgen dat je je niet goed genoeg kunt ontspannen om in de stemming te komen voor seks. Het niet kunnen ontspannen valt ook onder één van de oorzaken, dat mensen moeite hebben met klaarkomen. 

 

Sommige seksuele activiteiten als vervelend ervaren 

Mensen met ADHD kunnen overgevoelig zijn. Dit houdt in dat seksuele activiteiten voor de persoon met ADHD vervelend of ongemakkelijk kunnen aanvoelen. Denk hierbij aan bepaalde geuren, aanrakingen en smaken die gepaard gaan met geslachtsgemeenschap. 

 

 

Tips:

Vooral veel vrouwen met ADHD hebben vaak moeite met een orgasme krijgen, zelfs bij langdurige stimulatie. Ook is er helaas maar weinig te vinden op internet over ADHD en intimiteit. Om je toch een beetje op weg te helpen, hebben we een paar tips die misschien kunne helpen om je relatie met ADHD en intimiteit te verbeteren:  

 

1. Probeer aan je concentratie problemen te werken.

Als je je concentratie kan verbeteren, zodat je minder gaat piekeren tijdens de seks, kan je bete in het moment gaan leven en je open stellen voor alle seksuele prikkels die je lichaam krijgt.  Je kunt dit bijvoorbeeld doen met: Mindfulness, ADHD coaching, therapie, medicatie of AD(H)D supplementen. Ga van te voren een halfuurtje bewegen. Bewegen helpt je namelijk om de concentratie voor een aantal uur te verbeteren. 

 

2. Praat met je partner.

Laat hem of haar weten wat je nodig hebt om je beter te kunnen ontspannen. Misschien van te voren een erotische massage of een andere manier van voorspel?

 

3. Bespreek met je partner over hoe ADHD de intimiteit beïnvloed

En houd rekening met elkaars behoeftes en beperkingen.

 

4. Houd de seks spannend en afwisselend!

Ga opzoek naar eventuele fantasieën, probeer nieuwe posities plekken en technieken uit. Ga opzoek naar wat je nodig hebt om de verveling uit de slaapkamer te houden en bespreek dit. Spice thing up!

 

5. Experimenteer met je zelf

Wat voor soort aanrakingen en stimulatie vind je lekker en wat niet? Zo kun je dit naar je partner communiceren en kan hij of zij daar rekening mee houden tijdens de seks. 

 

6. Je kunt ook af en toe een pauze in lassen

Zo hoef je je niet te lang achter elkaar te concentreren 

 

7. Je kunt seksspeeltjes gebruiken.

De vibraties van seksspeeltjes kunnen zo intens zijn dat de afleiding erdoor verminderd of helemaal verdwijnt. Sowieso helpen seksspeeltjes om voor extra onafgebroken stimulatie van de clitoris te zorgen, waardoor er makkelijker een orgasme ontstaat. 

 

8. Bouw de spanning op

Je kunt afspreken een tijdje niet aan echte seks te doen maar wel elkaar in die periode op te hitsen en zo de seksuele spanning op te bouwen, zodat als het moment er is de seksuele spanning zo hoog is dat je je beter je focus op die spanning en opwinding kunt houden. 

 

9. Werk samen aan “in het moment zijn”

Geef elkaar een heerlijke massage of doe samen een ontspanningsoefening

 

10. Werk samen er aan om intimiteit een prioriteit te maken

Plan (seks) dates en houd je aan deze afspraak, ook als je geen zin hebt. Geef elkaar aandacht, raak elkaar aan en geniet van elkaar. 

 

11. Raak elkaar regelmatig aan gedurende de dag

 

12. Volg samen een tantra workshop

 

13. Wees niet bang om hulp te zoeken bij een ADHD coach, relatie therapeut of seksuoloog

Veel koppels omgaan met ADHD veel baat hebben bij koppels counseling en sex therapie.

 

 

En als laatst… Seks en ADHD kan heel leuk zijn! Mensen met ADHD hebben vaak een levendigere fantasie dan de gemiddelde man of vrouw dus maak hier in de slaapkamer gebruik van. Wel met overleg met je partner natuurlijk. 

 

 

Heb je zelf ADHD en heb je nog andere tips voor vrouwen en mannen die tegen seksuele problemen aanlopen? Laat het weten en zet ze bij de reacties ! 

 

Reacties

No comments

Laat een reactie achter
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kan bij naam 'anoniem' invullen als je anoniem wilt reageren.