Abonneer ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe spannende en leuke artikelen
Related Products

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

Pleasure Boost Oil - Sitre

The Oh Collective - Turn Me On | Massagekaars & Gua Sha Steen | Vetiver & Bergamot

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

G-spot & Clitoris Vibrator - Kit | The Oh Collective

Hoe voel je je naakt goed? 10 tips om goed in je vel te zitten

0 comments

Hoe voel je je naakt goed? 10 tips om goed in je vel te zitten - Yonifyer

Achter je goed in je vel voelen schuilt een echte kracht 

Met name omdat zoveel mensen hier moeite mee hebben. Het is namelijk heel gebruikelijk dat mensen negatieve gedachten hebben over hun lichaam. Sterker nog: bijna iedereen voelt zich op een bepaald moment in hun leven wel even onzeker.

Zelfs naakt zijn wanneer we alleen zijn kan ons kwetsbaar maken voor de kritische stem in ons eigen hoofd. Het doel om je 'goed' te voelen terwijl je naakt bent, is vaak verstrikt in culturele schoonheidsnormen waaraan maar weinigen van ons voldoen.

 

 Er zijn talloze redenen waarom mensen zich naakt onzeker voelen:

 • Maatschappelijke schoonheidsnormen over hoe ons lichaam eruit zou moeten zien
 • Fatfobie
 • Ervaring met trauma/misbruik
 • Lage eigenwaarde of zelfwaardering
 • Gebrek aan zichtbaarheid van lichaamsdiversiteit
 • Culturele idealen die beperkende gedachten aanmoedigen rond voedsel, beweging en het lichaam
 • Stigma, oordeel en negatieve opvattingen over de LGBTQIA+ gemeenschap

 

Wat voor negatieve invloed heeft een negatief zelfbeeld op seks?

Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat de perceptie van vrouwen over hoe aantrekkelijk ze zijn, hun seksuele verlangens kan beïnvloeden. Ons lichaam-vertrouwen houdt verband met hoe comfortabel we ons voelen bij het ontvangen ervan, hoe waardig we ons voelen om genot te krijgen en hoe verbonden we zijn met ons lichaam. Een negatief zelfbeeld kan dus ook invloed hebben op ons seksleven.

 

Tips om je zekerder te voelen over jouw naakte lichaam

 1. Laat de dekens vallen als je alleen bent

  Zo nu en dan in je ondergoed of helemaal naakt door je huis lopen of voor de spiegel staan kan ongelooflijk bevrijdend zijn. Je zult plotseling beseffen dat kleine gebreken er niet toe doen en dat naakt zijn eigenlijk wel fijn kan zijn. Wanneer je die ongemakkelijkheid tegenover je naakte lichaam weet te overwinnen, zal je merken dat je jezelf ook beter kunt accepteren. Dat je jezelf durft te zijn bij anderen. Hierdoor zet je ook de eerste stap om meer van jezelf te houden.

 2. Maak foto’s

  Je moet niet alleen te oefenen met naakt zijn, maar ook met naar jezelf kunnen kijken als je naakt bent. Tut jezelf lekker op, zorg voor goed licht en een goede pose, zet je zelfontspanner aan en klik. Neem de tijd om naar jezelf te kijken en te waarderen hoe mooi je bent zoals je bent. 

 3. Omring jezelf met positieve mensen en rolmodellen die van hun lichaam houden

  Neem afscheid van bodyshaming en onrealistische lichaamsbeelden. Zie niet slanke, jonge strakke lichamen als de standaard, want dit klopt gewoon niet. Omring jezelf met vrouwen met verschillende lichaamstypes en laat je inspireren door andere vrouwen die van hun lichaam houden. Hier kan je echte steun in vinden en laten in zien dat jij dat ook kan. Meisjes steunen meisjes! Onthoud dat bijna alle naakte lichamen van volwassenen wiebelen, haar hebben, striae, cellulitis, littekens en sporen van leven vertonen.

 4. Besef dat niemand perfect is

  Hoewel dit voor vrouwen soms nog wel moeilijk is voor te stellen, is het toch echt waar. Besef dat de meeste foto's die je op social media ziet 9 van de 10 keer bewerkt zijn. Perfectie is een illusie. Laat je daarom niet leiden door het beeld wat je van anderen ziet, maar leer jezelf en je imperfecties te waarderen.

 5. Concentreer je op hoe je lichaam aanvoelt

  Verschuif je aandacht naar hoe het voelt in plaats van hoe het eruitziet. Voel hoe lekker de zon en wind voelt op je naakte huid. Streel je lichaam en voel aan hoe goed je lichaam voelt. Concentreer je op de sensaties. Hoe voelt het op mijn huid als ik onder de douche stap? Wat doet het met mijn lichaam? Door de zintuigen te centreren, kun je hersenen en lichaam met elkaar verbinden.

 6. Verleg je focus tijdens de seks

  Ja, hoewel er lichamen betrokken zijn bij seks kan het ook hier nuttig zijn om je aandacht te verschuiven van je lichaam naar de echte reden waarom je überhaupt seks hebt en waardeert. Namelijk het ervaren van plezier, verbinding, ontspanning, stressverlichting, etc. Richt je daarop en vergeet vooral niet te genieten.

 7. Je mentaliteit aanpassen

  Als je je naakt nooit op je gemak hebt gevoeld, is de eerste stap om te beslissen dat je het anders wilt. Verdiep je en maak een plan voor jezelf hoe je dit doel wilt bereiken en ga hiermee oefenen. Laat het feit dat je het doel nog niet bereikt hebt, je niet ongelukkig maken en wees juist trots op jezelf omdat je aan je doel werkt.

 8. Streef naar zelfacceptatie in plaats van druk te maken over de mening van anderen

  Er zijn verschillende redenen waarom sommige mensen misschien je uiterlijk veroordelen en veel van die redenen hebben niets te maken met jou of je lichaam. Het is belangrijk wat jij vindt en niet wat een ander denkt.

 9. Wees lief voor jezelf

  Onthoud dat zelfkritiek de hardste vorm van kritiek is. En dit maakt je alleen maar slechter voelen. Focus je in plaats van op je oneffenheden juist op je beste features en oefen zelfaffirmaties. Kijk naar jezelf in de spiegel terwijl je deze opnoemt. Dit zal in het begin ongemakkelijk zijn, maar het helpt echt. Hoe vaker je tegen jezelf zegt hoe mooi je bent en dat je van jezelf houdt, hoe meer je het begint te geloven.

 10. Masturberen

  Masturberen geeft je namelijk toegang tot het 'feel-good' hormoon endorfine en leertje toestemming te geven om genot en ontspanning te ervaren.

Onthoud dat jouw mening over jezelf veel belangrijker is dan die van anderen. Het is belangrijk om lief voor jezelf te zijn en jouw lichaam te accepteren zoals het is. Wees trots op wie je bent en de stappen die je zet om meer zelfvertrouwen te krijgen. Vergeet niet dat niemand perfect is en dat imperfecties juist ons uniek maken. Dus gooi die dekens af en voel je goed naakt! 

Met deze tips kun jij werken aan meer zelfvertrouwen en zo achter die echte kracht komen waarmee jij goed in jouw vel kunt zitten! 

Reacties

No comments

Laat een reactie achter
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kan bij naam 'anoniem' invullen als je anoniem wilt reageren.