Abonneer ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe spannende en leuke artikelen
Related Products

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

Pleasure Boost Oil - Sitre

The Oh Collective - Turn Me On | Massagekaars & Gua Sha Steen | Vetiver & Bergamot

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

G-spot & Clitoris Vibrator - Kit | The Oh Collective

Verbeter je seksleven me deze 5 oefeningen | Tips & Uitleg

0 comments

Verbeter je seksleven me deze 5 oefeningen | Tips & Uitleg - Yonifyer

Seks is soms al een hele workout op zich zelf. Maar wist je dat er lichamelijke oefeningen bestaan die je zin en je seksuele energie tot leven brengen? Jaja, er zijn dus oefeningen die er voor kunnen zorgen dat jou seksleven nog beter wordt! Ze zorgen er namelijk voor dat je het langer volhoudt en je nog meer van de seks kunt genieten.

Je kunt seks eigenlijk als topsport zien. Als je beter wilt presteren en heftigere orgasmes wilt krijgen, dan moet je daarvoor trainen! 

 

De oefeningen die we straks gaan bespreken, activeren de spieren de actief zijn tijdens het vrijen waardoor je prestatie in bed aanzienlijk kunnen verbeteren. Naast dit, stimuleert sporten ook de productie van endorfines die ook nog eens helpen je libido te verhogen waardoor je dus meer zin in seks krijgt. 

Lees gauw verder en ontdek met ons de 5 oefeningen die jouw en je partners seksleven een boost zullen geven.

 

cardio - oefening uithoudingsvermogen
1. Cardio

Het is geen leugen dat seks enige uithoudingsvermogen vergt. Wanneer je een goed uithoudingsvermogen hebt, gaat seks je gewoon makkelijker af en je kan het nog langer vomhouden. Om je fit te voelen tussen de lakens is het dus belangrijk dat je een goede conditie hebt. Je conditie bouw je op met cardio. Naast dat dit soort trainingen goed zijn voor je uithouding vermogen bevorderd het ook de bloedsomloop naar de geslachtsdelen. En als laatst heeft het natuurlijk nog een bonus, je verbrand er namelijk calorieën mee. 

Een aantal goede cardio workouts:

 • Wandelen
 • Hardlopen 
 • Fietsen
 • Zwemmen
 • Touwtje springen 
 • Boksen 

 Genoeg keuzen dus. Vind iets wat je leuk vind en wat bij je past!

  

yoga - flexibiliteit + ontspannings oefening
2. Yoga / rekoefeningen 

Laten we nou eerlijk zijn, wat extra flexibiliteit komt altijd wel van pas tussen de lakens, maar wist je dat yoga ook zorgt voor (nog) intensere orgasme? Jaja, je leest het goed. 

Ten eerste kun je als je flexibel bent de seks spannender maken, omdat je meer standjes kunt uitproberen. Zeker wanneer je steeds meer ervaren wordt, worden de mogelijkheden in de slaapkamer eindeloos… Maar naast dat yoga je lijf flexibeler maakt, zorgt het ook voor ontspanning en geeft het je ook een zelfvertrouwen boost. Hierdoor kun je weer nog beter in de mood komen voor seks. Een extra pluspunt dus! 

Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat yoga de mood bevorderd.
Uit onderzoekt blijkt dat vrouwen die 12 weken yoga hebben gevold, verschil merken in:

 • Meer zin hebben in seks
 • Meer opgewonden zijn
 • Vochtiger zijn
 • Een beter orgasme krijgen
 • Minder pijn hebben tijdens de seks 

Maar dan zijn we er nog niet hoor. Yoga zorgt ook voor intensere sensaties down there. Door je bekkenbodemspieren te trainen tijdens bepaald yoga oefeningen, worden je orgasmes nog intenser. 

 Om flexibel te worden en te blijven, is het belangrijk dat je, je spieren regelmatig stretcht. Is yoga echt niet voor jou weggelegd dan kan je altijd nog strekoefeningen doen. 

Hier 4 Yoga houdingen die wat extra vuurwerk tussen de lakens zullen geven: 

yoga - downward facing dog pose

Downward facing dog

Zo doe je ‘m
Ga op je handen en knieën zitten en adem rustig door. Zorgt dat je polsen onder je schouders staan en je knieën onder je heupen. Zet je handen met gespreide vingers plat op de grond of op je yogamat. Duw je heupen omhoog en een stukje naar achteren. Je vormt nu als het ware een driehoek met je lichaam. Ondertussen draai je je ellebogen iets naar binnen en duw je je hielen naar de mat. Houd altijd de rug en nek recht en ontspan je hoofd. Blijf tussendoor altijd goed in en uit ademen.

Waarom werkt het?
Je rekt in deze oefening je hele lichaam waardoor je een stuk soepelere kunt bewegen en verschillende standjes kunt uitproberen. 

 

Yoga - cat-cow pose
Cat-cow pose 

Zo doe je ‘m
Ga op je handen en knieën zitten (zoals in doggy). Let goed op dat je handen onder je schouders staan en je knieën op heupbreedte zijn. Trek je rug hol en adem in, terwijl je probeert steeds verder naar boven te kijken. Wanneer je uitademt maakt je vervolgens je rug juist hol en breng je je kin naar je borst. Wissel dit meerdere keren af op het ritme van je ademhaling. 

Waarom werkt het?
Door deze houding regelmatig te oefenen, maak je je bekkenbodemspieren wat wijder en verleng je je rugspier. Dit samen kan zorgen voor nog fijnere orgasmes. Het proberen waard dus. 

 

Yoga - One legged Pigeon Pose
One legged Pigeon Pose

Zoe doe je ‘m
Ga weer op je handen en knieën zitten, en plaats een been naar achter terwijl je langzaam naar beneden gaat en op je andere been zit die met de buitenkant op de mat ligt. Zorg er voor dat de hiel van het been die niet naar achteren gestrekt is, op je lies ligt.

Waarom werkt het?
Deze ‘duif’ positie zorgt ervoor dat spanning in het heupgebied wordt verlicht en zijn flexibiliteit herstelt. 

 

Yoga - splits / wide angled seated bend pose
Splits / Wide angled seated forward bend 

Zoe doe je ‘m
Ga op de grond of op je yogamat zitten met je benen voor je uitgestrekt en spreid ze vervolgens zo ver mogelijk uit elkaar. Houd ze goed gestrekt. Strek je armen uit boven je hoofd en maak met een rechte rug een buigen naar voren zo ver als je kan. Je kunt er ook voor kiezen je grote tenen vast proberen te pakken met je vingers. Adem ondetussen diep in en uit en probeer op elke uitademing een stukje verder te komen. Belangrijk is om je rug recht te houden en niet met bolle rug te gaan zitten. Houd de pose een paar ademhalingen vast en kom dan rustig weer omhoog. 

Waarom werkt het?
Naast dat het je super flexibel maakt zorgt deze houding voor een goede doorbloeding. Dit zorgt niet alleen voor energie maar verhoogd ook je libido. Een goede bloedcirculatie rondom je va-ya-yay zorgt namelijk voor seksuele opwinding. Wat yoga dus wel niet allemaal teweeg kan brengen joh! 

 

squats - bil + benen oefeningen
3. Bilspier/been oefeningen

Yup, wat dacht je van been/bil oefeningen. Zeker handig als jij bovenop zit en flink aan het werk moet. Vooral als je bovenop op hem squats wilt doen is het handig om deze spieren te trainen. Je zult anders vrij snel merken, dat het niet lang vol te houden is. Dit standje vergt namelijk heel veel kracht van de vrouw om dit eventjes te kunnen volhouden. 

Squats zijn daarom de beste oefeningen die je kunt doen om je dijspieren en billen sterker te maken. Ze versterken niet allen je spieren maar zorgen ook voor een heerlijke ronde bum! Niet te min wordt ook tijdens deze workout de bloedsomloop gestimuleerd waardoor je libido zult stijgen en je seksuele energie een stevige boost zal geven. 

 Hoe doe je een goede squat?

 • Plaats de voeten stevig op de grond en op schouderbreedte uit elkaar. Hou de hielen op de grond en buig vervolgende door de knieën. 
 • Beweeg in deze manier op en neer. Het helpt om in te beelden alsof je op een stoel gaat zitten. 
 • Zorgt ervoor dat de knieën niet naar binnen zakken tijdens het buigen, maar dat ze als het waren in de richting van je tenen wijzen. 
 • Houd je rug altijd recht en doe je billen naar achteren. Ga zo diep mogelijk. 
 • Je kunt de oefening nog intenser maken door gewichten te gebruiken. 
 • Er zijn talloze varieties op de “normale” squat. Varieer van positie om verschillende bilspieren te targetten. Denk hierbij aan de sumo squat, waarbij je de voeten verder uit elkaar staan. 
 • Doe minimaal drie sets van 15 squats 

  Zie filmpje: hoe doe je de perfecte squat?

Daarnaast is de brug een goede oefening voor het versterken van de bilspieren en binnenkant van de dijen en de hamstring. Ook train je in deze oefening gelijk je bekkenbodemspieren. Dit zorgt er weer voor dat het vrouwelijke orgaan wordt versterkt, waardoor je in staat zult zijn meer intense en meer gecontroleerde orgasmes te krijgen. Hoe vaker je deze oefening doet, hoe beter jij kan domineren in de standjes waarin jij de touwtjes in handen hebt.  

Hoe maak je een goede brug?

 • Ga op de grond liggen of op een yogamat. Plaats je voeten plat op de grond (of mat) met gebogen knieën en zet je voeten zo dicht mogelijk tegen je billen aan. Houd de armen gestrekt naast het lichaam.
 • Lift je heupen vervolgens omhoog richting het plafon door de bilspieren aan te spannen.
 • Houd deze positie even een paar seconde vast voordat je je bekken weer naar beneden brengt. 
 • Blijf spanning op je billen houden voor het beste resultaat en probeer niet je billen terug op de grond te brengen maar steeds weer in één vloeiende de beweging de oefening opnieuw uit te voeren.
 • Doe drie sets van 12 keer
 • Maak het nog zwaardoor door een resistieband te gebruiken of om een gewicht op je bekken te plaatsen. Ook kun je om het nog zwaarder te maken één been gestrekt in de lucht houden. 

 Zie filmpje: hoe doe je de perfecte but bridge? 

buikspieroefening - beter seksleven
4. Buikspier- en rug oefeningen

Sterke buikspieren en een stevige onderrug zorgen voor stabiliteit van je core en zorgen er daardoor voor, dat je sommige standen makkelijker kunt aanhouden. Omdat je buik-en rugspieren samenwerken is het dus belangrijk deze beide te trainen

Een oefening die je kunt gebruiken is bijvoorbeeld de plank. Dit is een topoefening, omdat vrijwel alle spiergroepen in het lichaam worden gebruikt, maar ook je uithoudingsvermogen op de proef wordt gesteld! Je wordt niet alleen uitgedaagd om je boven lichaam te gebruiken, maar ook tegelijk de rugspieren. Ga maar eens na bij welke standjes jij allemaal je buikspieren gebruikt. Dat zijn er veel!

Planking positie
Hoe voer je een plank uit?

 • Plaats de knieën en je handen plat op de grond. Met je handen op schouderbreedte.
 • Strek vervolgens je benen uit terwijl je een rechte rug houd en niet in je rug gaat hangen.
 • Trek je navel en billen in en zet spanning op je buikspieren om een goede houding aan te blijven houden. Vermijd om al te hard je billen aan te spannen en probeer je echt te focussen op je buik.
 • Probeer deze positie min 30 seconden vast te houden. 
 • Herhaal dit minimaal 2 tot 5 keer

  Bekijk planking video op youtube

 

Bekkenbodemspier - kegeloefeningen
5. Bekkenbodemspierenoefeningen 

The best for last en de allerbelangrijkste spiergroep tijdens de seks! Namelijk de bekkenbodemspieren of ook wel de “sekspieren”, genoemd! Je kun deze spieren trainen met kegeloefeningen. Kegeloefeningen hebben als doel het seksueel plezier te stimuleren voor beide partijen! De vrouw kan namelijk met het aanspannen van haar sekspieren de penis masseren, wat heel fijn aanvoelt voor de man. Maar ook voor haarzelf zijn deze spieren belangrijk omdat ze met het trainen van deze spieren, meer intensere en gecontroleerde orgasmes kunt krijgen! 

Hoe meer je je bewust bent van die aanspanning en ontspanning van die spieren, hoe beter je dat kunt sturen tijdens de seks. Deze sekspieren, zijn de PC spieren. Deze spier loopt van je schaambeen tot aan je stuitje, bij zowel mannen als vrouwen. Dè spier die je orgasmes en seksleven tot een nieuwe hoogtepunt kan brengen. Dus laten we maar eens gauw kijken hoe je deze spier vind en hoe je hem kunt trainen!

Ten eerste is het goed om te weten dat het niet gek is als je hem niet gelijk vind of wist dat hij überhaupt bestond. Het oefenen en gebruiken van de PC spier is namelijk een kwestie van gewenning. Als je eenmaal hebt ondervonden hoe het moet, kost het je geen inspanning meer. Een groot voordeel is dat je deze spier kunt trainen zonder dat iemand het door hebt! Het kan zelfs gewoon aan de keukentafel op je stoel tijdens het eten en niemand die het merkt. 

Hoe weet je wanneer je de bekkenbodemspier aanspant?

Je kunt het ondervinden door voorzichtig een keer een vinger in de vagina in te brengen. Probeer dan met je vagina als het ware in je vagina te knijpen en dan weer te ontspannen. Als dit dit kunt zonder je billen hierbij aan te spannen of je buik in te trekken, dan train je de juiste spier. Als het goed is voel je de spier zich om je vinger spannen. 

Je kunt het ook op de wc onderzoeken als je moet plassen. Probeer tijdens het plassen je plas een paar keer af te knijpen. Dit doe je ook met de bekkenbodemspier.  

Nu je weet welke spier het is, kun je hem echt gaan oefenen. Dit doe je eigenlijk door gewoon de spier bijvoorbeeld drie seconden aangespannen te houden en dan weer los te laten. Herhaal dit dan zo’n tien tot vijftien keer peer sessie. Zoals ik al zij, kun je dit eigenlijk overal en altijd doen zonder dat het iemand wat opmerkt. Alleen jij zult voelen dat je ermee bezig bent.  

Bekijk filmpje: waar zit de PC spier

Waarom zou je de PC spier moet trainen?

 • Het voorkomt urine lekkage problemen 
 • Geeft meer plezier bij de seks en zorgt voor makkelijkere, meer intensere en gecontroleerde orgasmes. 
 • Voorkomt een prolaps (nageboorte)
 • Je kunt met deze spier de penis extra masseren tijdens de seks

De oefeningen om je ‘seksspieren’ te trainen:

De onderstaande 5 kegeloefeningen voor vrouwen zijn verschillende manieren om de bekkenbodemspieren te trainen. Ze lopen op van makkelijk naar moeilijker. 

 Oefening #1: Klassieke Kegel 

 • Ga op de grond liggen je spreid je benen op ongeveer schouderbreedte. 
 • Wees er zeker van dat je buikspieren, bilspieren en dijen ontspannen zijn.
 • Plaats eventueel je handen op je buik om je spieren te ontspannen. 
 • Span je PC spier aan voor 5 seconden. En Ontspan weer voor 5 seconde.
 • Herhaal dit een paar keer een bouw het iedere keer op. 
 • Je kunt deze oefening staand, zittend of liggend oen.  

Oefening #2: De brug 

 • Ga op je rug liggen met gebogen knieën en je voeten plat op de grond op heupbreedte. 
 • Laat e armen strekt naast je lichaam liggen.
 • Lift je bekken van de grond en span daarbij je bekkenbodemspieren samen. Houdt dit 10 sec aan. En ontspan weer als je rug de grond raakt. 
 • Probeer niet hup je weer te ontspannen, maar echt beetje voor beetje hoe meer je weer bij de grond komt je spieren los te laten. 
 • Herhaal dit een paar keer en bouw het op. 

 Oefening #3

 • Ga op handen en knieën zitten.
 • Terwijl je langzaam inademt maak je, je rug bol en trek je je buikspieren in.
 • Span tegelijk ook je bekkenbodem spieren aan
 • Houd even vast en adem dan langzaam weer uit en laat je spieren weer los. 
 • Herhaal die een paar keer en bouw op. 
   

Oefening #4: 

 • Ga op de grond zitten en steun met je voeten op de vloer voor je.
 • Zorg dat je voeten iets naar buiten staan. 
 • Span je bekkenbodemspieren aan en draai je voeten tegelijk iets naar binnen.
 • Ontspan je spieren terwijl je met je voeten weer terug gaat naar de beginpositie.
 • Herhaal die een paar keer en bouw op. 

Oefening #5: Staand

 • Hou je vast aan een tafel of stoel zodat je niet omvalt. 
 • Je voeten staan eerst plat op de grond. Dan til je je hielen naar boven en sta je op je tenen en span je je bekkenbodemspieren aan.
 • Houdt voor een paar seconde vast en laat het weer langzaam los zodra je met je hielen terug naar de grond gaat. 
 • Herhaal die een paar keer en bouw op.
kegelballen set - bekkenbodemoefeningen

Train je bekkenbodempieren met speciale vaginaballen! Bekijk onze collectie.

Een workout zorgt dus voor een betere conditie, flexibiliteit en fijnere orgasmes. Maar wist je dat sporten vlak voor de seks ook een positief effect heeft?

Sport voor de seks

Zoals al eerder geoenoemd komt bij het sporten o.a. het hormoon enorphine vrij, wat er voor zorgt dat we ons goed voelen en ons libido om hoogt gaat. Wanneer je als vrouw dus net gesport hebt, zal niet alleen de bloedcirculatie naar de vagina toenemen, maar er ook voor zorgen dat ze sneller opgewonden wordt waneer ze een seksuele prikkelt opvangt. 

Haar lichaam zal dus dan sneller opgewonden raken, nat worden en sneller een orgasme bereiken. Genoeg redenen dus om lekker aan de slag te gaan!

 

Reacties

No comments

Laat een reactie achter
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kan bij naam 'anoniem' invullen als je anoniem wilt reageren.