Abonneer ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe spannende en leuke artikelen
Related Products

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

Pleasure Boost Oil - Sitre

The Oh Collective - Turn Me On | Massagekaars & Gua Sha Steen | Vetiver & Bergamot

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

G-spot & Clitoris Vibrator - Kit | The Oh Collective

Onze tips om te voorkomen dat je naaktfoto's uitlekken

0 comments

Onze tips om te voorkomen dat je naaktfoto's uitlekken - Yonifyer

Veilig omgaan met naaktfoto's: een essentiële gids

Het delen van naaktfoto's is een trend die in de afgelopen jaren enorm is toegenomen. Dit fenomeen, ook wel bekend als sexting. Sexting is tegenwoordig een veelvoorkomende vorm van intimiteit in relaties. Het is spannend, leuk en kan een positieve bijdrage leveren aan je seksleven. Echter, het versturen van intieme foto's brengt ook risico's met zich mee.

Het komt regelmatig voor dat pikant beeldmateriaal wordt doorgestuurd naar anderen zonder toestemming, of zelfs op internet belandt. Dit kan leiden tot ernstige schade, zowel psychisch als emotioneel, voor zowel het slachtoffer als de naaste omgeving.

Om sexting leuk en veilig te houden, is het belangrijk om de gevaren te erkennen en maatregelen te nemen om negatieve gevolgen te voorkomen. In deze blogpost delen we onze tips om te voorkomen dat je intieme foto's uitlekken en hoe je verantwoordelijk kunt sexten.


Wat is sexting en waarom is het populair?

Sexting is het delen van seksueel expliciete foto's of berichten via digitale media. Het is een vorm van expressie en intimiteit die vooral populair is geworden in het digitale tijdperk. Echter, het delen van naaktfoto's of 'nudes' kan ook risico's met zich meebrengen, zoals de mogelijkheid van ongewenste verspreiding van de foto's.

 

Hoe kan je een nude verantwoording versturen?

 • Doe het om de juiste redenen. Zin om elkaar lekker op te hitsen voordat jullie elkaar zien. Ga er lekker voor. Heb je die behoefte zelf niet of voel je je er niet fijn bij? Doe het dan vooral niet.
 • Zorg ervoor dat je de ander vertrouwt. Vertrouwen is echt het belangrijkste hier. Weet 1000% zeker dat de andere persoon geen misbruik van je gaat maken. Stuur vooral niet naar mensen die je nog niet goed kent.
 • Vraag en communiceer. Bespreek van tevoren wat hij/zij wilt, waar de grenzen liggen en wat jullie er achteraf mee doen.
 • Bescherm jezelf en zorg dat je onherkenbaar bent. Zo voorkom je dat als je nude uitlekt, niemand zal weten dat jij het bent. Houdt daarnaast ook rekening met de zichtbaarheid van tattoos of andere herkenbare dingen.

 

Hoe kan je een nude verantwoord versturen?

 • Kies voor een neutrale achtergrond. Zo voorkom je dat je alsnog geïdentificeerd kan worden door bijvoorbeeld iets herkenbaars in je kamer.
 • Beveilig je foto's, zo verklein je het risico dat hackers toegang kunnen krijgen tot jouw privé-bestanden.
 • Maak het voor hackers moeilijk om toegang te krijgen tot je telefoon. Zet de twee-stapsverificatie aan. Dit is een login-verificatie die ervoor zorgt dat niet iedereen zomaar in je iCloud kan. Elke keer wanneer je wil inloggen in je iCloud-account stuurt Apple een code naar je telefoon. Deze code verandert elke keer wanneer je opnieuw inlogt. Zo wordt het voor hackers veel lastiger om in te breken in jouw iCloud. Dit is trouwens ook mogelijk bij OneDrive. Kies sowieso een wachtwoord dat ingewikkeld is om te raden.


Hoe kan je je foto’s beveiligen?

Er bestaan gelukkig een paar handige apps om je foto’s te beveiligen.

 • Cryptomator. Wanneer je via deze app je foto’s naar iCloud stuurt kan de hacker wanneer hij in jouw cloud wil rondsnuffelen, deze vergrendelde bestanden niet openen.
 • Nude. Deze app scant al je foto's en kan naaktfoto's herkennen. Alle foto's met eventueel naakt worden automatisch in de app gezet en je kan dan met één druk op de knop alle foto's uit je fotorol verwijderen. Ze staan dan alleen nog in de app die je met een code kan afsluiten.

Gebruik een app waarmee je een watermerk met de naam van de ontvanger in de foto kan plaatsen. Mocht de foto uitlekken, dan kan je makkelijker de dader opsporen en aanklagen. Ook zal de ontvanger minder snel ervoor kiezen de foto te verspreiden, wanneer zijn naam erin staat.


Dingen waar je op moet letten:

 • Staan de naaktfoto’s die je hebt gemaakt met je telefoon ook in je iCloud? De kans is namelijk groot dat je foto’s automatisch in de iCloud terechtkomen. Kijk of je bij albums ook de map 'My Photostream' hebt staan. My Photostream uploadt de meest recente foto's naar je iCloud. De foto's blijven zelf 30 dagen in dit mapje staan, maar staan ook in je iCloud totdat je ze zelf verwijdert. Om echt zeker te weten wat er wel en niet in jouw iCloud staat kun je op www.icloud.com inloggen met je Apple ID. Daar zie je in één overzicht wat er precies in je iCloud te vinden is.
 • Zet anders je photostream uit. Dan zullen je foto’s niet meer automatisch in je iCloud terechtkomen. Ga naar 'Instellingen,' dan naar 'Apple ID, iCloud, iTunes en App Store,' dan naar 'iCloud' en kies voor foto's. Zet daar 'Upload naar mijn fotostream' uit.Wat te doen als je naaktfoto's zonder jouw toestemming worden verspreid?

Het ongewenst verspreiden van seksuele content is een seksueel misdrijf en kan grote gevolgen hebben. Vanaf het moment dat je beelden van jezelf deelt, is de ontvanger van deze beelden namelijk verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid daarvan. Het schaden van die veiligheid, bijvoorbeeld door de beelden door te sturen, is daarom strafbaar.

 • Overkomt het jou dat iemand je nudes lekt, dan is het belangrijk om te weten dat het nooit jouw schuld is dat dit jou overkomt.
 • Praat erover. Veel jongeren schamen zich als hun naaktfoto’s of video’s worden gedeeld, terwijl sexting heel normaal is. Zoek iemand op bij wie je je veilig voelt en deel je vervelende ervaring met die persoon.
 • Weet dat je aangifte kunt doen. Het delen van naaktfoto’s en video’s – of je ze nu zelf ontvangen hebt of iemand anders ze met je heeft gedeeld – is strafbaar. Voel je dus ook vrij om aangifte te doen, want dat is je goed recht en kan je verder helpen.


Conclusie: Veiligheid en respect staan voorop

Sexting kan een leuke manier zijn om intimiteit te beleven binnen een relatie, maar wees altijd bewust van de risico's en neem maatregelen om jezelf te beschermen. Met verantwoordelijk gedrag kun je ervoor zorgen dat sexting leuk en veilig blijft! Zorg ervoor dat je weet met wie je de foto's deelt, en dat je de juiste stappen neemt om je privacy te beschermen. En onthoud: het is jouw lichaam, en jij hebt het recht om te beslissen wat er met jouw foto's gebeurt.

Heb jij weleens een naaktfoto verstuurd? Deel je ervaringen met ons in de reacties hieronder!

 

 

Reacties

No comments

Laat een reactie achter
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kan bij naam 'anoniem' invullen als je anoniem wilt reageren.