Abonneer ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe spannende en leuke artikelen
Related Products

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

Pleasure Boost Oil - Sitre

The Oh Collective - Turn Me On | Massagekaars & Gua Sha Steen | Vetiver & Bergamot

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

G-spot & Clitoris Vibrator - Kit | The Oh Collective

International Female Orgasm Day - Lees hier alles wat je moet weten

International Female Orgasm Day - Lees hier alles wat je moet weten - Yonifyer

Internationale Dag van het Vrouwelijke Orgasme 2023: een dag die vrouwen aanmoedigt om meer bewust te worden van hun lichaam en hun recht op seksueel genot.

Ben je vanmorgen opgewonden en tintelend wakker geworden? Of wakker gemaakt door de tong van je man? Nee? Dat is gek.. want dat had gemoeten! 8 augustus is namelijk de officiële Werelddag van het Vrouwelijk Orgasme!

Waarom vandaag en waarom wist je dit niet eerder? Vandaag beantwoorden we je al je vragen over deze glorieuze dag.

 

Het ontstaan 

Jahaa, deze dag is niet zomaar een feestdag, maar is in Esperantia in Brazilië een echte wet die in 2006 is aangenomen door raadslid Armeteo Dantas. Hij wijde 8 augustus uit tot ‘dia do orgasmo feminino’ als middel om de ‘seksuele schuld’ die hij aan zijn vrouw verschuldigd was, te compenseren. Het begon dus als een dag om mannen aan te moedigen hun vrouw tevreden te stellen en wordt nu over de hele wereld gevierd. Naast deze wet, bestudeerde hij dit onderwerp verder en behandelde het als een kwestie van volksgezondheid. 

Dantas besefte namelijk dat vooral vrouwen niet tevreden waren met hun seksualiteit en moeite hadden om klaar te komen en echt te genieten. Er werd zelfs een enquête ingezet om de zaak nog verder te onderzoeken. Volgens statistieken over wereldwijd seksueel gedrag onthulden dat slechts een derde van de vrouwen een orgasme ervaart. Uit Brits onderzoek bleek ook dat 58 procent van de vrouwen regelmatig een orgasme faket om verschillende redenen, variërend van verveling en vermoeidheid tot het beëindigen van de seks en het beschermen van hun partners gevoelens. Dantas  concludeerde dat de situatie veranderd moest worden als “een kwestie van volksgezondheid” vanwege de gezondheidsvoordelen die een orgasme oplevert. 

 

Het doel van International Female Orgasm Day

En hoewel we in ons boek weten dat het elke dag International Female Orgasm Day is, willen we op deze dag het bewustzijn van de vrouwelijke seksualiteit vergroten, omdat ons vaak het recht daarop is ontzegd. Er wordt ons vaak geleerd dat ons ons lichaam verkennen of openlijk te praten over seks niet goed is en zelfs iets is om je over te schamen. In veel culturen en samenlevingen wordt seks namelijk als een taboe-onderwerp beschouwd en alleen met gedempte stemmen over gesproken. Deze dag biedt een kans voor zowel vrouwen als mannen om meer te leren over het genot van vouwen en heeft vandaag de dag als belangrijkste doel om meer bewustzijn te creëren over de seksualiteit van vrouwen en vrouwen aan te moedigen om meer bewust te worden van hun lichaam en hun recht op seksueel genot.

 

Het orgasme-kloof

Female Orgasm Day bestaat dus al een tijdje, maar waarom bestaat het orgasme kloof dan nog steeds? Ten eerste omdat één dag in het jaar natuurlijk te weinig is om ons lichaam en behoeftes te leren kennen, dit is een eeuwig proces. Maar oefening baart kunst! Neem masturberen op in je selfcare routine en steek tijd in het leren van je lichaam en uiteindelijk krijg je steeds meer inzicht in wat jouw persoonlijke wensen, behoeftes en verlangens zijn. 

Bovendien leven we in een samenleving waar zich een aantal serieuze mythes voordoen, die doorbroken moeten worden. Deze gaan voornamelijk over het vrouwelijk orgasme en over de anatomie van ons geslachtsorgaan. Veel mannen (en vrouwen) weten nog steeds niet dat de clitoris de sleutel is tot het vrouwelijk orgasme. Ook weten veel mensen nog steeds niet waar ze precies zit en hoe groot ze daadwerkelijk is. 

 

Zeg het hardop, zeg het trots: het draait allemaal om de clitoris!

 

Maar waarom wordt zij dan bijna altijd vergeten tijdens de seks? Het is belangrijk dat we penis-in-vagina-seks, niet als de ‘normale seks’ zien. Want hier gaat het eigenlijk al fout. Vooral omdat meer dan de helft van de vrouwen niet eens kan klaarkomen door penis-in-vagina-seks. Nee daar is die verdomde clitoris  stimulatie dus  bij nodig. Penetrerende seks alleen is niet genoeg! 

Dat gezegd hebbende zijn er natuurlijk ook vrouwen die wel klaarkomen door penetratie, maar dit gebeurt doordat - zoals veel mensen niet weten - doordat een deel van de clitoris om de vagina wand heen zit en gestimuleerd kan worden door penetratie. Dus ook in dit geval: het draait allemaal om de clitoris! 

 

Dames, stop met faken! 

Studies suggereren namelijk dat meer dan de helft van ons weleens een orgasme faken. We doen dus alsof we plezier hebben, maar hebben dit eigenlijk niet. Dat is toch erg eigenlijk? Waarschijnlijk hebben we dit allemaal wel een keertje gedaan. Misschien omdat we verveeld waren en er vanaf wilde of juist omdat we ons schuldig voelen tegenover onze partners en maar doen alsof we genieten. Laten we aub stoppen met deze onzin, niet meer onze partners in de maling nemen en nog belangrijker… niet onszelf in de maling nemen!

 

Best erg om te beseffen dat vaak slechts één partner echt geniet van de seks. Interessant is dat wanneer vrouwen masturberen zo'n 80% van de vrouwen wel zonder problemen klaarkomen en vrouwen in homoseksuele relaties bijna altijd een orgasme bereiken! 

Dit komt doordat het niet alleen belangrijk is voor vrouwen om te leren hoe hun lichaam werkt, het is ook essentieel dat de mannen meer leren over het vrouwelijk orgasme en onze anatomie. Dit zal zorgen dat het orgasme-kloof gedicht kan worden en we als vrouw net zoals in homoseksuele relaties ook seksueel bevredigd kunnen worden in heteroseksuele relaties.  

We nodigen je daarom uit om op deze dag en alle andere 364 dagen je bewust te worden van je eigen lichaam. Jezelf leren kennen en te ontdekken wat je verlangen zijn en wat je lekker vindt en wat niet. Mannen steek ook meer tijd in je vrouw en het leren over het vrouwelijk genot en haar verlangens en behoeftes.  Vraag haar naar wat ze nodig heeft en lekker vindt. 

 

Braingasm

Je hersenen zijn misschien wel net zo belangrijk als de clitoris voor seksuele opwinding en het vrouwelijk orgasme. Dit is namelijk de plek waar je seksuele prikkels binnenkomen en onze verlangens opgewekt worden. Zonder ontspanning daarboven, wordt het halen van orgasme namelijk heel moeilijk. Maak je ook geen zorgen als je nog niet het gevoel hebt dat je je seksualiteit ten volle beleeft. Het is een lange reis maar wel een hele leuke. 

 

Wordt eerst verliefd op jezelf

Het allerbelangrijkste in het leven, dat ben jijzelf. Hou van jezelf. Respecteer jezelf. Ken jezelf. De meest bevredigende seksuele relatie die is met jezelf. Jij bent je belangrijkste minnaar en jij weet het beste hoe je lichaam en geest werken en wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn. Vergeet niet dat jouw seksuele genot van essentieel belang is. Niet meer van ‘Oh, ik hoef niet per se klaar te komen hoor’. Nee, stop daar mee, jij verdiend het net zo goed als hij! Laten we allemaal proberen om meer sekspositief te worden en te geloven dat ons seksuele genot belangrijk is. Begin vandaag nog je reis naar meer en betere orgasmes ! 

 

Happy International Female Orgasm Day

(En mannen ( en vrouwen) vergeet niet om vandaag en alle andere dagen je vrouwtje te verwennen)

Reacties
Laat een reactie achter
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kan bij naam 'anoniem' invullen als je anoniem wilt reageren.