Abonneer ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe spannende en leuke artikelen
Related Products

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

Pleasure Boost Oil - Sitre

The Oh Collective - Turn Me On | Massagekaars & Gua Sha Steen | Vetiver & Bergamot

50 Shades of Grey - Inner Goddes Jiggle Balls

G-spot & Clitoris Vibrator - Kit | The Oh Collective

Edging: de techniek voor intensere orgasmes

0 comments

Edging: de techniek voor intensere orgasmes - Yonifyer

Edging is een seksuele techniek die steeds populairder wordt onder stellen en individuen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun plezier, opwinding en orgasmes te versterken. Het kan worden gezien als een vorm van seksuele verkenning waarbij het hoogtepunt bewust wordt uitgesteld om de intensiteit ervan te vergroten.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat edging precies inhoudt, hoe het kan worden toegepast en welke voordelen het kan bieden voor degenen die deze techniek willen verkennen en nog veel meer! 


Wat is Edging?

Edging, ook wel bekend als orgasm control of peaking, verwijst naar een seksuele techniek waarbij men bewust het orgasme uitstelt door de seksuele stimulatie te verminderen wanneer men dicht bij een hoogtepunt komt. 


Voor vrouwen en mannen!

Dit kan zowel bij mannen als vrouwen worden toegepast. Bij mannen wordt de techniek vaak toegepast door vlak voor het moment van ejaculatie te stoppen met stimulatie, bijvoorbeeld door de penis stevig vast te houden of de druk op de eikel te verminderen. Bij vrouwen kan edging bereikt worden door tijdens masturbatie of seksuele activiteit tijdelijk te stoppen met clitorale stimulatie.

Wat houdt het in?

Door kort voor het bereiken van een orgasme te stoppen met stimulatie, kan de persoon de opgebouwde seksuele spanning behouden en de sensaties intensiveren. Het kan worden toegepast tijdens masturbatie of seks met een partner. Door herhaaldelijk op het randje van het orgasme te balanceren zonder eroverheen te gaan, kan de intensiteit van het uiteindelijke orgasme toenemen, het genot verlengd worden en kan je meer controle over je eigen lichaam en opwinding krijgen. 


Hoe kan Edging worden toegepast?

Edging kan op verschillende manieren worden toegepast, afhankelijk van individuele voorkeuren en wensen. Enkele veel voorkomende methoden zijn:

 1. Solo-edging: Dit is wanneer iemand deze techniek alleen toegepast, waarbij ze zichzelf stimuleren tot vlak voor het orgasme en vervolgens stoppen.
 2. Partner-edging: Dit houdt in dat je samen met een partner de edging-techniek toepast. Een van jullie kan de andere persoon stimuleren en dan stoppen voordat een orgasme wordt bereikt.
 3. Gevarieerde stimulatie: Door verschillende soorten stimulatie te combineren, zoals orale seks, handmatige stimulatie of gebruik van seksspeeltjes, kun je de intensiteit van het plezier vergroten tijdens het edgen.

Het belangrijkste bij het toepassen van edging is communicatie tussen partners. Het is essentieel om duidelijke afspraken te maken over grenzen, verlangens en signalen om ervoor te zorgen dat beide partijen comfortabel zijn en kunnen genieten van de ervaring.

 

Hoe werkt edging?

Bij edging wordt de opbouw naar een orgasme vertraagd door de stimulatie tijdelijk te verminderen of te stoppen wanneer men zich dicht bij een climax bevindt. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld de handeling even te onderbreken, minder druk uit te oefenen of over te schakelen naar een minder intense vorm van stimulatie.

Door deze cyclus meerdere keren te herhalen, wordt het lichaam gestimuleerd om steeds gevoeliger en gevoeliger te worden voor seksuele prikkels. Hierdoor kan het uiteindelijke orgasme veel intenser en bevredigender worden ervaren

 

Waarom zou je doen aan orgasme control?

Edging kan verschillende voordelen hebben voor zowel mannen als vrouwen. Ten eerste kan het leiden tot intensere orgasmes wanneer ze uiteindelijk plaatsvinden. Door de opgebouwde spanning en het uitstellen van het orgasme kan de uiteindelijke ontlading veel intenser worden ervaren.

Daarnaast kan edgen ook helpen om beter in contact te komen met je eigen lichaam en seksuele verlangens. Door bewust te zijn van de sensaties en signalen die je lichaam geeft, kun je meer controle krijgen over je eigen seksuele respons. Dit kan zowel individueel als samen met een partner gedaan worden

 

Voordelen van Edging

Het beoefenen van edging kan verschillende voordelen bieden voor mensen die hun seksuele ervaring willen verrijken:

 1. Intensere orgasmes: Door het uitstellen van het orgasme kan de opgebouwde spanning leiden tot sterkere en diepere orgasmes.
 2. Verhoogd seksueel bewustzijn: Edging vereist dat je goed luistert naar je lichaam en geest, waardoor je meer in contact komt met je eigen seksuele verlangens en grenzen.
 3. Langer plezier: Door het uitrekken van de seksuele ervaring kun je langer genieten van de sensaties en het intieme moment met je partner.
 4. Betere controle over orgasmen: Edging kan helpen bij het verbeteren van de controle over orgasmen, zowel voor mannen als vrouwen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die moeite hebben om een orgasme te bereiken of die last hebben van vroegtijdige ejaculatie. Door te oefenen met edging kunnen ze daardoor langer genieten van seksueel genot. Door de opwinding geleidelijk op te bouwen en vervolgens af te remmen, kunnen ze hun hoogtepunt uitstellen.
 5. Versterken van de bekkenbodemspieren: Omdat deze spieren worden aangespannen tijdens het proces. Sterkere bekkenbodemspieren kunnen zorgen voor betere controle over de blaas en kunnen zelfs seksuele functies verbeteren.

Het is belangrijk op te merken dat iedereen anders is en dat niet iedereen dezelfde voordelen zal ervaren. Het is altijd goed om open te staan voor nieuwe ervaringen, maar ook om naar je eigen lichaam te luisteren en grenzen te respecteren.

 

De mogelijke nadelen

Hoewel edging voor sommige mensen een plezierige ervaring kan zijn, zijn er ook mogelijke nadelen waar men rekening mee moet houden.

 1. Edging kan leiden tot frustratie: Dit kan gebeuren als men er niet in slaagt om het orgasme uit te stellen of als men moeite heeft om het punt van climax te bereiken. 
 2. Edging kan leiden tot druk en prestatiegerichtheid: Dit kan op zijn beurt weer negatieve gevolgen hebben voor het seksuele genot.
 3. Kleine risico op overstimulatie van de geslachtsdelen: Dit door de langdurige stimulatie zonder daadwerkelijke ontlading. Dit kan leiden tot pijnlijke of gevoelige genitaliën en ongemak na afloop.

 

Waarom voelt peaking zo goed?

Edging kan voor veel mensen een zeer plezierige ervaring zijn. Er zijn verschillende redenen waarom dit het geval kan zijn:

 1. Verhoogde spanning en opwinding: Doordat je steeds dicht bij een orgasme komt en het vervolgens uitstelt, bouwt de seksuele spanning zich op en wordt de opwinding verhoogd. Dit kan leiden tot een intensere sensatie wanneer het orgasme uiteindelijk plaatsvindt.
 2. Betere controle over orgasmes: Edging stelt mensen in staat om beter controle te krijgen over hun orgasmes. Het helpt hen om hun lichaam en seksuele reacties beter te begrijpen, waardoor ze meer bewustzijn kunnen ontwikkelen over wat hen plezier geeft en hoe ze dit kunnen maximaliseren.
 3. Langer genieten van seksuele ervaringen: Doordat edging het moment van orgasme uitstelt, kan men langer genieten van de seksuele activiteit. Dit kan zorgen voor een diepere verbinding met de partner en een meer bevredigende ervaring voor beide partijen.
 4. Intense climax: Door herhaaldelijk vlak voor het hoogtepunt te stoppen, wordt het uiteindelijke orgasme vaak als intenser ervaren. De opgebouwde spanning en stimulatie kunnen leiden tot een explosiever gevoel wanneer het orgasme eindelijk wordt toegestaan.
 5. Verhoogd zelfvertrouwen: Voor sommige mensen kan edging helpen bij het vergroten van hun zelfvertrouwen en seksueel plezier. Het geeft hen de mogelijkheid om hun eigen lichaam beter te leren kennen en dit kan resulteren in een positiever zelfbeeld en een groter gevoel van eigenwaarde.

Een Praktisch Stappenplan voor edging

Stap 1: Creëer de juiste setting

Een ontspannen en comfortabele setting is essentieel voor het succesvol toepassen van edging. Zorg ervoor dat je in een rustige omgeving bent waar je niet gestoord zult worden. Dim het licht, speel rustige muziek en neem de tijd om jezelf mentaal voor te bereiden.

Stap 2: Begin met opwinding

Start met het opwekken van seksuele opwinding zoals je gewend bent. Dit kan bijvoorbeeld door middel van masturbatie of voorspel met een partner. Ga langzaam en geniet van elke aanraking en sensatie. Probeer bewust te zijn van de opbouwende seksuele energie in je lichaam.

Stap 3: Stop net voor het orgasme

Zodra je merkt dat je dichtbij een orgasme komt, stop dan abrupt met stimulatie. Dit kan even wennen zijn, aangezien ons lichaam normaal gesproken gewend is om door te gaan tot een climax. Het doel is echter om het moment van orgasme uit te stellen.

Stap 4: Ontspan en adem

Neem even de tijd om te ontspannen en diep adem te halen. Hierdoor kun je de seksuele energie in je lichaam beter controleren en verder opbouwen zonder over het randje te gaan.

Stap 5: Herhaal stap 2 tot 4

Ga door met deze cyclus van opwinding, stoppen, ontspannen en ademen. Experimenteer met verschillende stimulatietechnieken en speel met de intensiteit totdat je voelt dat je klaar bent voor een orgasme.

Stap 6: Het intense orgasme

Wanneer je voelt dat je op het punt staat om een intens orgasme te bereiken, laat jezelf dan gaan en geniet van de climax. Doordat je de seksuele energie hebt laten opbouwen, zal het orgasme vaak langer en intenser zijn.

 

Hoe lang moet je doorgaan met edgen voor je orgasme?

De duur van het edgen is zeer persoonlijk en verschilt per individu. Sommige mensen vinden het prettig om slechts enkele seconden voor het orgasme te stoppen, terwijl anderen liever meerdere minuten of zelfs uren doorgaan met stimulatie voordat ze tot een hoogtepunt komen.

Het belangrijkste is dat je luistert naar de signalen van je eigen lichaam. Let op de sensaties die je voelt en probeer te herkennen wanneer je dicht bij een orgasme bent. Op dat moment kun je beslissen of je wilt doorgaan met edgen of liever tot een climax wilt komen.

Voor sommige mensen kan edging leiden tot frustratie of ongemak wanneer het orgasme niet bereikt wordt. Het is belangrijk om deze gevoelens serieus te nemen en eventueel hulp te zoeken bij een professional als dit regelmatig voorkomt.

 

Tips voor een geslaagde edging sessie

Ondertussen Al geïnteresseerd  in het verkennen van edging? Hier volgen nog een paar extra tips voor een geslaagde sessie:

1. Wees geduldig

Edging vergt oefening en tijd om de techniek onder de knie te krijgen. Geef jezelf de ruimte om te experimenteren en ontdek wat voor jou werkt.

2. Communicatie is essentieel

Voordat je aan een edging sessie begint, is het belangrijk om duidelijke communicatie met je partner te hebben. Bespreek wat jullie beiden willen bereiken en welke grenzen er zijn. Het is ook belangrijk om tijdens de sessie openlijk met elkaar te blijven communiceren over hoe het gaat en wat er wel of niet prettig is.

3. Bouw de spanning langzaam op

Het doel van edging is om de seksuele spanning langzaam op te bouwen voordat deze uiteindelijk wordt vrijgegeven. Begin rustig en bouw geleidelijk aan intensiteit op door middel van stimulatie - dit kan zowel fysiek als mentaal zijn.

4. Vermijd frustratie

Het kan soms lastig zijn om het moment van orgasme uit te stellen. Probeer echter niet gefrustreerd of teleurgesteld te raken als het niet meteen lukt. Blijf oefenen en geniet van het proces.

5. Experimenteer met verschillende technieken

Edging biedt een geweldige kans om te experimenteren met verschillende technieken en stimulatiepatronen. Probeer verschillende aanrakingen, snelheden en ritmes uit om te ontdekken wat het meest plezierig is voor jou of je partner.

6. Gebruik hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar die kunnen helpen bij een geslaagde edging sessie. Denk bijvoorbeeld aan vibrators, handboeien of blinddoeken. Het gebruik van deze hulpmiddelen kan de sensaties versterken en de ervaring nog intenser maken.

7. Focus op ademhaling en mindfulness

Tijdens een edging sessie is het belangrijk om je bewust te zijn van je ademhaling en in het moment te blijven. Adem diep in en uit terwijl je de seksuele spanning opbouwt, dit zal helpen om meer bewustzijn en controle over je lichaam te krijgen.

8. Speel met tempo

Een andere tip voor een geslaagde edging sessie is om te spelen met het tempo van stimulatie. Variërende snelheden kunnen de ervaring interessanter maken en zorgen voor nieuwe sensaties.

9. Neem pauzes

Tijdens een edging sessie is het belangrijk om af en toe pauzes in te lassen. Dit geeft zowel jou als je partner de kans om even op adem te komen en de opgebouwde spanning nog verder te vergroten.

10. Experimenteer met verschillende locaties

Probeer edging niet alleen in de slaapkamer, maar experimenteer ook met andere locaties. Het kan spannend zijn om het buitenshuis te proberen of op plekken waar je normaal gesproken geen seksuele activiteiten zou verwachten.

11. Gebruik glijmiddel

Glijmiddel kan de sensaties tijdens een edging sessie verbeteren en wrijving verminderen. Zorg ervoor dat je voldoende glijmiddel gebruikt om het comfortabel en plezierig te maken.

12. Bouw op naar langere sessies:

Begin met korte sessies van edging en bouw dit langzaam op. Naarmate je meer ervaring krijgt, kun je proberen om de cyclus van opwinding, stoppen, ontspannen en ademen langer vol te houden.

13. Geniet van het proces

Het belangrijkste is om te genieten van het proces van edging, zonder al te veel focus op het uiteindelijke orgasme. Laat de seksuele spanning toenemen en geniet van de intensiteit die dit kan brengen.

Edging kan een opwindende toevoeging zijn aan je seksleven, maar het is belangrijk om altijd respectvol en consensueel te handelen. Neem de tijd om elkaars behoeften en grenzen te begrijpen en zorg ervoor dat beide partners zich veilig voelen tijdens de sessie.

 

Hoe gebruik je edging samen met BDSM?

Edging kan perfect worden gecombineerd met BDSM (Bondage, Discipline, Sadisme en Masochisme) om de sensaties en het genot naar een hoger niveau te tillen. 

BDSM en edging

Binnen de BDSM-cultuur draait alles om machtsspelletjes, dominantie en onderwerping. Edging past perfect in dit plaatje omdat het de controle over het orgasme volledig in handen legt van de dominante partner. Het geeft hen de macht om te bepalen wanneer en hoe lang de onderdanige partner mag genieten.

Edging kan op verschillende manieren worden geïntegreerd binnen BDSM. Hier zijn enkele ideeën:

1. Bondage en edging

Bij bondage word de onderdanige partner vastgebonden of geboeid, waardoor ze volledig overgeleverd zijn aan de dominante partner. Door edging toe te passen tijdens een bondage-scène, kan de dominante partner het orgasme van de onderdanige partner keer op keer uitstellen. Dit zorgt voor een intensere seksuele ervaring en verhoogt de spanning tussen beide partners.

2. Discipline en edging

In een BDSM-context kan discipline variëren van lichte straffen tot strengere regels en afspraken. Edging kan worden gebruikt als een vorm van beloning of straf binnen deze discipline. De dominante partner kan bijvoorbeeld bepalen dat de onderdanige partner alleen mag klaarkomen na toestemming, en het orgasme bewust uitstellen als beloning voor gehoorzaamheid of als straf voor ongehoorzaamheid.

3. Sadisme en masochisme (S&M) en edging

Sadisme verwijst naar het plezier beleven aan het toebrengen van pijn, terwijl masochisme verwijst naar het plezier beleven aan het ontvangen van pijn. Edging kan worden gecombineerd met sadistische of masochistische activiteiten om het seksuele genot te vergroten. Bijvoorbeeld, de dominante partner kan het orgasme keer op keer uitstellen terwijl de onderdanige partner wordt gekieteld, gespankt of op een andere manier pijn ervaart.

 

Tips voor het beoefenen van edging binnen BDSM

Als je geïnteresseerd bent in het combineren van edging met BDSM, zijn hier enkele tips om rekening mee te houden:

1. Vertrouwen is essentieel

BDSM en edging vereisen een grote mate van vertrouwen tussen beide partners. Zorg ervoor dat je open communiceert over je grenzen, verlangens en angsten voordat je aan deze activiteiten begint. Maak duidelijke afspraken en respecteer elkaars grenzen ten allen tijde.

2. Bouw de spanning op

Edging draait om het verhogen van seksuele spanning. Neem de tijd om langzaam op te bouwen en speel met verschillende vormen van stimulatie om de opwinding te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van bondage, spanking of dirty talk.

3. Gebruik safe words

In BDSM is communicatie essentieel. Maak gebruik van safe words om duidelijk aan te geven wanneer iets te ver gaat of wanneer er behoefte is aan pauze of stoppen. Safe words bieden een veilige manier om de controle te behouden over de intensiteit van de activiteiten.

4. Experimenteer met verschillende technieken

Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om edging binnen BDSM toe te passen. Denk aan het gebruik van vibrators, handboeien, blinddoeken of andere hulpmiddelen om de ervaring nog intenser te maken. Experimenteer en ontdek wat voor jou en je partner werkt.

5. Nazorg

BDSM-activiteiten kunnen intens zijn, zowel fysiek als emotioneel. Zorg na afloop voor voldoende nazorg en nabespreking met je partner. Neem de tijd om elkaars gevoelens te bespreken en eventuele emoties te verwerken.


Conclusie: is edging het waard om uit te proberen?

Als het aan ons ligt zeker weten! Edging is een interessante seksuele techniek waarbij men bewust het orgasme uitstelt door de stimulatie te verminderen wanneer men dicht bij een hoogtepunt komt. Het kan leiden tot verhoogde spanning, betere controle over orgasmes, langer genot van seksuele ervaringen, intense climaxen en verhoogd zelfvertrouwen.

Of je nu solo-edging verkent of samen met een partner deze sensaties deelt, communicatie en wederzijds respect zijn essentieel voor een positieve ervaring.

Net als bij elke seksuele activiteit is het belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en grenzen te respecteren. Edging kan een spannende toevoeging zijn aan je seksuele repertoire, maar het is niet voor iedereen geschikt. Experimenteer, ontdek en geniet van de reis van seksuele verkenning!

Als laatste kan edging ook worden gecombineerd met BDSM om de seksuele sensaties naar nieuwe hoogten te brengen. Door bewust controle te hebben over het moment van orgasme, kun je als individu of als koppel nieuwe niveaus van plezier ontdekken binnen de wereld van BDSM. Vergeet niet dat communicatie, vertrouwen en respect essentieel zijn bij het beoefenen van edging samen met BDSM. Veel plezier!

Reacties

No comments

Laat een reactie achter
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kan bij naam 'anoniem' invullen als je anoniem wilt reageren.